Genealogie of stamboononderzoek houdt zich bezig met voorouderlijk onderzoek en afstamming van een familie.
Voor verdere details verwijzen wij naar www.geschiedenisbergeijk.nl : genealogie.

Bent u bezig met een stamboomonderzoek en hebt u vragen, kom dan eens op dinsdagavond (van 19.00 - 21.00 uur) langs in de Heemkamer (Dokter Rauppstraat 35, Bergeijk). Leden van de Heemkundekring Bergeijk helpen u graag verder.
De Heemkundekring beschikt over een groot aantal bidprentjes en copie├źn van doop-, trouw- en begraafboeken.

Door leden van de Heemkundekring zijn verschillende kwartierstaten en parentelen uitgewerkt.
Een kwartierstaat is een opstelling van de kwartierdrager met alle directe voorouders in de mannelijke en vrouwelijke lijn.
Een parenteel is een opstelling van een stamouder met zijn kinderen en al zijn verdere afstammelingen zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn.
Kwartierstaten
Parentelen