Vruuger deel 3 is verschenen

Vruuger 3 is het derde deel in de serie ‘‘Op zoek naar Vruuger’’.
Vruuger 3 is opnieuw een boek geworden vol met foto’s en boeiende verhalen, die herinneren aan gebeurtenissen, mooie plekjes of markante personen uit de gemeente Bergeijk.
De Heemkundekring Bergeijk heeft deze verhalen niet alleen vastgelegd om ze te bewaren voor onze nazaten, maar ook om bij de huidige generaties herinneringen op te halen over hoe het ‘‘vruuger’’ was. Ook wordt het verhaal verteld achter een bepaalde foto.
Deel 3 is weer een hoogwaardig fotoboek met interessante verhalen uit alle kernen Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven en de beide kerkdorpen ‘t Loo en Weebosch zoals: De Grindweg door de dorpen, Cor Kuus & Piet Mik, Misterke Wijnen, Thuisslagers, Harrie Franken, De Drie Koningen enz.…enz.

Voor meer informatie zie Vruuger 3.

De verkoopprijs van dit mooie boek is € 22,50 en is te verkrijgen bij Bruna - Hof 19, Visit Bergeijk - Hof 82 en in onze Heemkamer - Dokter Rauppstraat 35.
Ook deel 2 is nog te verkrijgen. 

 
Bergeijk 550 jaar Stad

wapen Karel de Stoute2019 was voor de gemeente Bergeijk een ‘Jubileumjaar’. 550 jaar geleden verleende Hertog Karel de Stoute aan Bergeijk het recht om stad te worden. Tevens mocht de in 1469 ingestelde schepenbank Bergeijk vanaf toen zegelen met het wapen van deze Bourgondische vorst; een wapen dat 550 jaar later nog steeds als gemeentewapen dienst doet.

Bij gelegenheid van dit jubileum heeft de Heemkundekring Bergeijk het boek ’Bergeijk, Stad zonder Muren’ uitgegeven. Dit unieke boek brengt het heden en verleden van Bergeijk in beeld is nog steeds te koop voor €20,00. Informatie over dit boek.