Algemene Ledenvergadering

De algemene ledenvergadering voor 2020 staat gepland op dinsdag 24 maart 2020. Zet deze datum alvast in de agenda.

Bergeijk 550 jaar Stad

wapen Karel de Stoute2019 is voor de gemeente Bergeijk een ‘Jubileumjaar’. 550 jaar geleden verleende Hertog Karel de Stoute aan Bergeijk het recht om stad te worden. Tevens mocht de in 1469 ingestelde schepenbank Bergeijk vanaf toen zegelen met het wapen van deze Bourgondische vorst; een wapen dat 550 jaar later nog steeds als gemeentewapen dienst doet.
Verschillende jubileum-evenementen rond de van Karel de Stoute zijn dit jaar georganiseerd.
Onderstaande lopen nog of staan nog op stapel:

• Tentoonstelling ‘Bergeijk 550 jaar Stad’. Heeft u deze tentoonstelling in de Hofkerk gemist dan kunt u een aantal panelen van de tentoonstelling nog bezichtigen in de hal van de Muziekschool, Dokter Rauppstraat 35 te Bergeijk.
  • Het boek ’Bergeijk, Stad zonder Muren’ is te koop voor €20,00. Dit unieke boek brengt het heden en verleden van Bergeijk in beeld. verkrijgbaar.